מחזור לא סדיר ודימומים

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

21/05/2020 | 21:20 | מאת: שיר

שלום, אני כמעט שנתיים אחרי לידה. עד לפני חצי שנה שמרתי עם קונדום, לאחר מכן תכננתי לקחת כמה חודשים פמינט ואז להכנס להריון. בפועל, לקחתי חודש וחצי פמינט ושכחתי כמה גלולות ולכן הפסקתי לחלוטין, פיספוס הגלולות גרם להמון דימומים קלים ומחזורים לא סדירים. כבר 4 מחזורים אחרונים אני מקבלת כל 3 שבועות. לפני הפמינט וכל חיי הייתי מקבלת כל 4 שבועות כמו שעון. התייעצתי עם רופאת נשים והיא אמרה שאפשר לקחת חד פעמי פרמילוט נור וזה יסדר לי את המחזור. (17 ימים לאחר תחילת המחזור, 10 גלולות) האם זה נכון? קטונתי אבל קצת נשמע לי לא הגיוני... בנוסף- האם כדאי לעשות בדיקות כלשהם כדי לבדוק אם משהו השתבש אצלי לפני שאני מנסה להכנס להריון? אולי לא כדאי להכנס להריון כשהמחזור משובש? אולי הרירית לא מספיק תקינה כדי להחזיק הריון?

שלום לא נראה לי שיש צורך בבדיקות בשלב זה וסביר שאין מניה להרות הטפול שקיבלת יסדר את המחזור הראשון אבל לדעתי לא ישפיע על המחזורים הבאים

מנהל פורום רפואת נשים