פרוגסטרון בכדורים השלב לוטאלי

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

11/05/2020 | 14:41 | מאת: ליאת

הי אני בת 39 נשואה עם 3 ילדים שיהיו בריאים . ללא גלולות.מחזורים סדירים של 35 ימים . ביוץ מורגש היטב . לאחר הביוץ כל השלב הלוטאלי ישנם דימומים או הכתמות לסירוגין לעיתים גם לאחר יחסי מין באותו שלב..זה ככ מדי חודש. הרופאה לקחה פאפ טרם תשובה (פאפ קודם לפני שנתיים תקין(. היא נתנה לי לקחת כדורי פרוגסטרון החל מיום 14 לווסת שני כדורים ליום 14 יום. לא ברור לי רק אם המחזורים 35 הרי שבתום 14 ימי הנטילה רק אחר שבוע אמורה להגיע וסת אם אין זה הריון האם במצב כזה של מחזורים כאלו לא צריך לקחת עד קבלת הווסת ? היא אמרה לי לעשות אחר 14 יום בדיקת הריון אבל למה שהיום 28 הבדיקה תהיה חיובית גם אם כן ? ואם לא רוצה לעשות כל חודש בדיקה האם להמשיך ברצף עד המחזור כלומר כ21 י יום ולא 14?? כמו כן מה הסיכון הכדורים אילו מספר חודשים. תודהה

שלום השאלה לא ברורה בכל מקרה יש לקחת כמו שהרופאה המליצה לך - מהיום ה 14 למשך שבועיים

12/05/2020 | 10:26 | מאת: ליאת

הי כן אבל אם המחזור שלי 35 יום הרי שאסיים ביום 28. שבוע לפני שאמורה לקבל. בהנחה ואני בהריון לא צריך להמשיך עם הכדור עד שאדע אם מקבלת או לא?

מנהל פורום רפואת נשים