שחלות פוליציסטיות בת 25

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

13/02/2020 | 16:23 | מאת: דריה

שלום רב דוקטור יקר אני בת 25 בריאה בדרך כלל יש לי שחלות פוליציסטיות ואני לא מנסה להיכנס להריון. לא היתי פעילה מינית עד גיל 25 וכעת התחלתי עם בן זוג חדש ואני חושבת שהגוף שלי צריך להתחיל להתרגל לזה.. בכל אופן אני שמה לב שאצלי בתור מישהי שמקבלת מחזור כל 8-9 חודשים (אולי פחות) יש לי לפעמים סתם כתמי דם (לא מחזור) ואני לא מבינה מה זה. האם יש סיבה לדאגה? אני לא לוקחת גלולות אם זה רלוונטי. אני הולכת בקרוב לרופאת נשים, האם יש בדיקה או משהו שניתן לעשות כדי להבין מאיפה נובעים הדימויים כדי לשלול כל דבר אחר? תודה רבה

שלום כדאי לבצע בדיקה כללית ואולטראסאונד בשלב ראשון כדאי להשתמש בגלולות אם אפשר גם עקב השחלות הפוךיציסטיות וגםכאמצני מניעה

15/02/2020 | 20:39 | מאת: דריה

שלום תודה על המענה, שכחתי להגיד שאני גם לא מעשנת.. האם הגלולות הן רק לאמצעי מניעה וכדי שיתחיל מחזור או שאתה ממליץ אותם לגבי משו אחר? כמו למשל חלילה סרטן הרחם למרות שזה לא אפשרי כמעט. אשמח לתשובה תודה

מנהל פורום רפואת נשים