התקן מירנה, אנדומטריוזיס וציסטה בשחלה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

17/01/2020 | 18:14 | מאת: נעם

שלום, בת 20. אנדומטריוזיס מאובחן אחרי לפרוסקופיה עם הוצאה של נגעים+ הכנסה של מירנה לפני שנתיים. מאז ההתקנה יש לי ציסטות חוזרות ונישנות שמפריעות לי אבל בשמונה חודשים האחרונים יש לי ציסטה שמפריעה לי מאוד ונאמר לי שהמירנה גורמת להופעה של הציסטות הללו. רציתי לשאול אם יש דרך/ טכניקה עדיפה להוציא התקן מירנה או שזה פשוט כמו להוציא טמפון? (ניסיתי להוציא את ההתקן בעבר אבל לא הצלחתי להגיע אליו' מכאן השאלה).

שלום את לא יכולה להוציא את ההתקן בעצמך אלא רק הרופא ההוצאה פשוטה

מנהל פורום רפואת נשים