ציסטה בשחלה- אירוע חוזר

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

04/12/2019 | 10:05 | מאת: אלה

שלום, לפני חצי שנה נותחתי בחירום לאחר תסביב שחלה שנגרם עקב ציסטה של 11 ס"מ בצד שמאל. (הוצאה הציסטה בניתוח). מעט לאחר הניתוח, בביקורת בבית חולים, האולטרסאונד הראה שהציסטה חזרה. הרופאים אמרו שיתכן שזה ייספג בקרוב ושזה תופעת לוואי של הניתוח שהצטבר דם ...\המשכתי מעקב אצל רופפא הנישם שלי ביצעתי כל חודש אולטראסאונד שהראה כי יש לי ציסטה בגודל 6.8 *4.5 ס"מ בצד שמאל עם בלט אקוגני 12*12 מבנה ציסטי עכור. בצד ימין - נמצא מבנה ציסטי עכור עם מחיצות 4.4*4.1 ס"מ . הרופא שלי המשיך להמליץ על מעקב. פניתי לרופא אחר לחוות דעת נוספת- זה עשה לי שוב בדיקה והמליץ והפנה על ניתוח לפרוסקופיה לכריתת ציסטה .טוען שמדובר במבנה גדול ויש להמנע מלהגיע למצב חירום. בנוסף שלח אותי לבדיקות מרקרים. אני קצת מבולבלת - אני לא רוצה לעשות עוד ניתוח 'סתם' .ההתאוששות היתה ממש לא קלה ובנוסף אני מפחדת שזה שוב יחזור מיד אחרי. האם לכל הדעות נדרש ניתוח במצב כזה או שזה בעצם החלטה של כל רופא לפי דעתו שלו... וגם- מה לגבי צד ימין- האם זה לא דורש יחס גם כן...?

שלום לדעתי אם הממצא נשאר - בשני הצדדים- גם בעוד חודש כדאי לנתח את שני הצדדים

מנהל פורום רפואת נשים