ממצאי אולטרסאונד וגינלי בנוגע לעובי הרחם וממצא בשחלה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

13/03/2019 | 12:23 | מאת: רבקה

שלום רב, לפני כחודשיים עברתי לצערי הפלה מוקדמת בשבוע 8. מאז הוסת הראשונה שהייתה (ב-15/2/19) אני ובעלי מנסים להיכנס להריון... עשיתי אתמול בדיקת אולטרסאונד כחלק מבדיקה שגרתית של טיפול בברטולין אבצס שאיבחנו לי. התוצאות בדף שקיבלתי מהרופא הם רירית רחם 10.4 מ״מ, ושחלה ימין מכילה CL. מה הנתונים האלה אומרים? מיהרתי ולכן שכחתי לשאול את הרופאה, כמובן שאחזור אליה אבל אני סקרנית... זה נתונים שמתאימים לקבלת וסת? או הריון? ברחם עצמו כמובן לא ראו כלום

שלום יתכן האיון ויתכן סימן לביוץ שהיה אם הוסת לא מגיע יש לבצע בדיקת הריון

16/03/2019 | 22:20 | מאת: רבקה

תודה רבה על המענה ד״ר! שאלת המשך- לצערי בסופו של דבר היו צריכים לנקז לי את הברטולין בהרדמה כללית. ככל שתוצאת בדיקת ההריון תהיה חיובית, האם לחומרי ההרדמה של הניתוח והניתוח עצמו היווה סיכון לעובר המתפתח? וכן אני נוטלת אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין שלהבנתי היא מותרת בעת הריון. האם זה נכון? אני חוששת שהתהליך הכירורגי עלול לגרון נזק כלשהו, בעיקר לאור ההפלה שעברתי לפני חודשיים.

מנהל פורום רפואת נשים