התלבטות אם להחליף גלולות להתקן ,22

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

04/03/2019 | 23:01 | מאת: יובל מוהל

בת 22, קיימתי ומקיימת יחסי מין עם פרטנר אחד וקבוע ולוקחת גלולות מליאן שנתיים. לא סבלתי מאף תופעת לוואי אף פעם ולא הרגשתי שגלולות משפיעות עליי. אבל אני כן קוראת ושמה לב לתופעות לוואי לסיכונים והסכנות של גלולות אז הלכתי לרופאה שלי להתייעץ לגבי התקן janess לנערות. היא לא המליצה לי מה לקחת רק אמרה לי איך מתקינים ומתי. כשקראתי את העלון לצרכן של ההתקן נבהלתי מאוד מכלל תופעות הלוואי כמו התקנה לא נכונה ופליטה של ההתקן שיכולים לגרום גם להריון לא רצוי וגם לזיהומים ו אפילו לא יודעים כשזה קורה ויכולים להמשיך לקיים יחסים בלי לדעת שאין הגנה. מבחינה בריאותית התקן יותר בריא מגלולות אבל אני באמת מפחדת מאוד מהתופעות. מה אתן ממליצות מניסיונכן / רופאים שיכולים לענות?

שלום לכל תרופה יש תופעות לואי הסכונים עם ההתקן מאד נמוכים ונדירים

מנהל פורום רפואת נשים