קולפוסקופיה/ צוואר רחם״סגור״

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

02/03/2019 | 06:23 | מאת: איריס

בת 47 להלן מספר עובדות 1. יש לי התקן מירנה 3 שנים, רופאת הנשים אינה רואה את החוט. 2. לדבריה צוואר הרחם שלי סגור, (במראה תקין) עד כדי רמה שבדיקת הפאפ שלי נכשלת כבר פעם שניה כי היא לא מצליחה להוציא מספיק חומר והבדיקה עצמה גורמת לי לדמם מוגבר. 3. אני רוצה להוציא את ההתקן אך בגלל שלא רואים חוט וגם ובעיקר בגלל שהסבירה שאפילו כניסת ״מקל צר״ של פאפ כמעט ואינה מתאפשרת ואף פוצעת אותי, הופניתי לבדיקת קולפוסקופיה לבירור. מה יכולה להיות הסיבה לצוואר רחם סגור ? מה המשמעות לגבי הוצאת ההתקן? תודה

שלום יתכן שיש צורך בהסטרוסקופיה להוצאת ההתקן צואר סגור יכול להיות עקב גיל או ניתוח קיסרי בעבר או דלקות או ללא סיבה

מנהל פורום רפואת נשים