GBS חיובי ושימוש באנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

14/02/2019 | 15:35 | מאת: ויקי

אני בהריון, שבוע 37. בשבוע 36 הרופא ביצע לי בדיקת GBS ובתוצאות המעבדה נכתב שזה נמצא חיובי, לצערי. בינתיים חליתי, רופאת המשפחה איבחנה סינוסיטיס ורשמה לי אנטיביוטיקה מסוג amoxicillin trihydrate 500 mg. האם זה אמור לפתור גם את הבעיה של הGBS? אפשרי לעשות בדיקה חוזרת? ואם זה נשאר חיובי ויזריקו לי אנטיביוטיקה בבית החולים, יתאפשר לי להניק את התינוק? (נשאל כי בלידה הראשונה עלה לי החום, וכתוצאה מזה הזריקו לי אנטיביוטיקה ומייד אחרי הלידה חתכו מהר את חבל הטבור ולקחו את התינוקת לבדיקות בלי לאפשר לי להניק אותה ביום הראשון, רק בגלל החום)

שלום האנטיביוטיקה לא תגרום להעלמות החיידק ובכל מקרה תצטרכי לקבל אנטיביוטיקה במהלך הלידה אין בעיה להניק אם אין חום

מנהל פורום רפואת נשים