ביוץ מאוחר מאוד , שיבושים במחזור

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

07/02/2019 | 21:00 | מאת: נטלי

שלום רב לא משתמשת באמצעי מניעה מנסה להיכנס להריון . בחצי שנה האחרונה שיבושים רבים במחזור ובבמקום שאקבל כמו שהייתי רגילה כל 21-25 יום קיבלתי כל 35-39 יום . עקב חוסר האיזון ההורמונלי טיפלתי בדיקור . מחזור אחרון ב 31.12 בדיקת דם לפרופיל הורמונלי ביום ה 3 למחזור הראה FSH מאוד גבוה - 46 (יש לציין שבבדיקות דם קודמות שבוצעו ה FSH היה פחות מ 10) במעקב זקיקים ביום ה 10 למחזור לא נצפו זקיקים כלל . לא המשכתי את מעקב הזקיקים כי הנחתי שכבר לא רלוונטי וחיכיתי למחזור הבא . ביום ה 30 למחזור הרגשתי כאבי בטן . בדקתי במקלוני ביוץ ובמשך יומיים נראו שני פסים חזקים שמעידים על ביוץ . כמובן שקיימנו יחסים בימים אלו . עדיין לא קיבלתי . כבר עברו 40 יום . השאלה שלי היא - האם ייתכן ביוץ מאוחר ביום ה 30 למחזור ? והאם ייתכן ביוץ למרות שלאחר המחזור לא נצפו בכלל זקיקים וה FSH היה גבוה ? אם יש סיכוי להריון בכלל , מתי מציע לבדוק ?

שלום לא סביר שיש ביוץ ולא סביר שיהיה הריון כדאי לפנות להתחלת טפול

מנהל פורום רפואת נשים