משטח נרתיק...משטח נרתיק.

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

18/11/2018 | 18:05 | מאת: משטח נרתיק

שלום לך ד'ר דניאל שמי אנאל אני בת 26 ( מהמגזר הדתי) בתולה ומאוד חוששת, אני תקופה של שנים סובלת מעיקצוצים בנרתיק זה בא והולך בא והולך קיבלתי טיפול של משחה עזר הפסקתי ושוב בא, בשנה האחרונה כבר כמעט לא מרגישה שום עיקצוץ ושמחה שכך , השאלה שלי היא כזו: יצא לי לראות מישהי שדיברה בטלויזיה על תאים סרטניים ועשתה בדיקת פאפ וזה הפחיד אותי, יכול להיות לבחורה בתולה תאים סרטניים או רק מי שהיא לא בתולה ? או שזה לא קשור בכלל לבתולה או לא וכולם חייבות לעשות?וגם אם חייב לעשות, אני חוששת כי אני בתולה כי אני חושבת שזה בדיקה מעמיקה אי אפשר לגלות תאים סרטניים על ידי משטח וגינאלי רגיל?

שלום תאים סרטניים או סרטן של צואר הרחם נגרם ברוב המקרים מוירוס פפילומה שמועבר ביחסי מין מאחר ואת בתולה אין סכון להדבקה בוירוס ולכן אין סכוי ממשי לסרטן צואר הרחם בכל מקרה לא מבצעים בדיקת פפ לבתולות

19/11/2018 | 15:20 | מאת: בהמשך לשאלתי- משטח נרתיק.

תודה רבה רבה לך ד'ר דניאל שמחה מאוד לשמוע הרגעת אותי:))

מנהל פורום רפואת נשים