תוצאות בדיקות בלוטת התריס והשלכות

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

18/11/2018 | 13:25 | מאת: בת אל

שלום, אני בהיריון שבוע 23. ב25.10 עשיתי בדיקת דם והTSH יצא 4.41, הT4FREE יצא 0.9. ב29.10, עשיתי שוב בדיקות של בלוטת התריס ואלו התוצאות: TSH- 4.14 T4REE- 0.9 T3FREE- 2.7 THYROGLOBULIN AB- <20.0 ANTI THYROID PEROXID- 10.8 היום, 18.11, עשיתי שוב בדיקת דם והתוצאות הן: TSH- 5.2 T4FREE- 0.8 אציין כי טרם ההיריון לא היו לי בעיות כלל עם בלוטת התריס. אשמח לדעת האם אני חייבת לקחת טיפול רפואי, מה ההשלכות אם לא אקח טיפול (על העובר ועליי), כמו כן, אם אבחר לקחת טיפול, האם יש תופעות לוואי, והאם תופעה זו אופיינית להיריון והיא תעלם לאחר הלידה? תודה!

שלום מדובר בתת פעילות בלוטת התריס שיכולה להשפיע על העובר מבחינת הגדילה שלו ואפילו פגור שכלי חשוב לקחת טפול ולהיות במעקב אנדוקרינולוג

מנהל פורום רפואת נשים