פומיניק ואקנה ~ האם יש קשר?

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

11/11/2018 | 23:31 | מאת: יעל

שלום, בשבוע האחרון התחלתי ליטול גלולות פומיניק. הרופא המליץ מאחר ויש לי שחלות פוליציסטיות, הוסת לא סדירה (פעם בחודשיים) והוסת האחרונה נמשכה 12 ימים. בנוסף אני הטרוזיגוטית לפקטור 5. ביומיים האחרונים הופיעו פצעים על פניי - האם ייתכן שהגלולות גורמות לכך? אם כן - האם ניתן להפסיק ליטול אותן בבת אחת? (כמובן במחיר של יחסי מין מוגנים). מה עדיף מבחינה בריאותית? ליטול גלולות מסוג זה או לקבל וסת פעם בחודשיים - שלושה? חשוב לציין כי השימוש בגלולות הללו כאמצעי מניעה הוא פחות קריטי מבחינתי. מה שחשוב לי הוא הפן הבריאותי תודה מראש

שלום יתכן שהאקנה נגרם מהגלולות ויתכן שנגרם מהשיחות הפוליציסטיות אני מציע להמשיך עוד קצת עם הגלולות עוד 2-3 חודשים וכך לראות אם האקנה ממשיך כדאי להפסיק

מנהל פורום רפואת נשים