תוצאות בדיקת אגן קטן ויגינאלי

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

05/11/2018 | 09:05 | מאת: גוד

בת 68 ומזה 14 שנים ללא מחזור חודשי. בדיקת אולטראסאונד אגן קטן: גודל רחם 35×37×26 רקמת רחם שרירני רירית הרחם בעובי 4.9 מ"מ תאור הרירית סדירה בתוכה מוזל צלול בעובי 2.3 מ"מ דוגלס ללא יוזל שחלה ימנית 20×7 שחלה שמאלית 18×9 שרירנים תוך דפני בקיר האחורי 10מ"מ והשני 12×11מ"מ שאלותי מה זה הנוזל בתוך הרחם? ומה לגבי עובי הרירית?

שלום ברוב המקרים אין לזה משמעות וזו הפרשה של הרירית לשיקולו של הרופא המטפל באם לבצע ביופסיה מרירית הרחם או לא

מנהל פורום רפואת נשים