שמירת הריון............ ....

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

21/08/2018 | 14:48 | מאת: סנדרה

שלום. בשבוע 29 להריוני, פניתי לרופאת הנשים שלי עקב כאבי בטן ועגן חזקים. לאחר בדיקת אולטרסאונד ומוניטור נשלחתי לאבחון אצל רופא אורטופד בחשד לסימפיזיוליזיס. לאחר בדיקה ואבחון הרופא האורטופד, נכתב לרופאת הנשים מכתב מפורט על מצבי והמלצה על מנוחה ממושכת עד הלידה. אציין שהכאב אותו אני חשה מחמיר משבוע לשבוע וכעת כשאני בשבוע 35 אני בקושי מצליחה לקום מהמיטה ולבצע את הפעולות הבסיסיות ביותר. הגעתי לרופאת הנשים עם המלצת האורטופד וביקשתי שמירת הריון היות וימי המחלה שהיו לרשותי אזלו ואני ללא שכר עד הלידה, מה גם שאני כלל לא במצב של הליכה, עמידה או ישיבה ממושכת וסובלת מכאבים בלתי נסבלים בכל תזוזה, מה שמונע ממני לעבוד. תשובתה של הרופאה היתה שהיא לא יכולה להמליץ על שמירת הריון אם הבעיה שלי היא בעיה אורטופדית ולא גניקולוגית. כשפניתי שוב לאורטופד המאבחן וביקשתי ממנו להשתמש במושג שמירת הריון הוא מסר כי זה הוא מושג גניקולוגי שאין באפשרותו להשתמש בו בשום מצב. השאלה שלי היא מה עליי לעשות במקרה כזה? בפניותי למיון יולדות נמסר לי כי את ההפניה לביטוח לאומי יכול לתת רק רופא נשים מטפל, מה שבמקרה שלי מסיבה לא ברורה לא קורה ובינתיים אני במצב של חוסר תפקוד וכבר חודש שני ללא שכר. מה ניתן לעשות במקרה כזה? תודה רבה מראש, סנדרה

שלום על פי החוק רק רופא נשים יכול להמליץ לביטוח הלאומי על שמירת הריון הרופאה שלך צריכה למלא לך את טופס הבקשה לביטוח הלאומי ולצרף את המכתב של האורתופד. אני מאמין שהביטוח הלאומי יאשר לך

21/08/2018 | 16:02 | מאת: סנדרה

השאלה מה לעשות אם רופאת הנשים מסרבת למלא את הבקשה לבטלא?

אני לא יכול לענות לך על זה אולי לבקש ממנה שוב? אולי להראות לה את החוק כתוב?

מנהל פורום רפואת נשים