היועצות לאחר בדיקת פאפ וקולפוסקופיה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

16/05/2018 | 18:54 | מאת: עדן

שלום רב, אני בת 23, נוטלת גלולות ומעשנת במידה מועטה. בעלת מערכת חיסונית חלשה ככל הנראה (לאור גילוי קרוהן לאחרונה ופסוריאזיס בילדות). נמצא לי לאחרונה בבדיקת פאפ כי יש לי את וירוס הפפילומה מזן 16, וכן ASCUS. הבדיקה נעשתה לאחר דימום לאחר קיום יחסים. בבדיקת הקולפוסקופיה נמצאה כי צוואר הרחם תקין, והדימום נגרם בשל כך שיש לי רקמה עדינה. הרופא המליץ לבצע בדיקת פאפ כבעוד חצי שנה. האם כדאי להיוועץ בחוות דעת נוספת? האם ניתן לעשות משהו עם הוירוס כיום? וכיצד זה משפיע על יחסי מין במידה ויש לי את הוירוס? תודה רבה מראש.

שלום ברוב המקרים הוירוס חולף לבד ללא טפול אבל חשוב להיות במעקב

מנהל פורום רפואת נשים