גלולות, הפסקת מחזור ועלייה במשקל

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

09/03/2018 | 13:33 | מאת: ספיר

שלום, אני בת 26 ומזה כ9 שנים נוטלת גלולות מסוג ״פליים״, לא החלפתי במהלך השנים את הסוג. מה שקורה לי עכשיו זה מתסכל אותי נורא, אני בשנתיים האחרונות כמעט ולא חווה מחזור סביר, אין דימום בכלל יש הפרשות חומות, נמשך יומיים גג. ב4 חודשים האחרונים לא חוויתי מחזור כלל, אני לא בהריון, וכן המשכתי ליטול את הגלולות. בחודשים האחרונים אני כולי מנופחת, עליתי במשקל קרוב ל10 קילו בחצי שנה האחרונה, אננ עוסקת בפעילות גופנית 4 פעמים בשבוע, אוכלת בריא ותקין. מה קורה לגוף שלי? אני בטוחה שזה קשור לגלולות, האם זה מצריך מהגוף שלי אולי הפסקה מהגלולות לאזן את ההןרמונים בגוף, לנקות את הגוף? או פשוט להחליף סוג? אבל אין לי כוח להתרגל למשהו חדש פוחדת שיחמיר לי את המצב. עזרה, תודה.

שלום המחזור החלש נובע מהגלולות וזה תקין ונורמלי עקב העליה במשקל למרות תזונה נכונה הייתי מציע לבצע בדיקות הורמונליות לאחר הפסקת הגלולות ואז להחליט על אמצעי מניעה מתאים

מנהל פורום רפואת נשים