רמות הורמון גבוהות בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

17/02/2018 | 19:33 | מאת: מיכל

שלום. מאז שחזר לי המחזור אחרי לידה והנקה הוא הופיע כל חודש וחצי (בחצי שנה האחרונה) . החודש לאחר חודש וחצי ומעט בחילות עשיתי בדיקת הריון ביתית ובדיקת דם והסתבר שאני בהריון. המחזור האחרון היה ב31 לדצמבר, ורמת הורמון hcg הראתה 25000. על בסיס זה הנחתי שאני בשבוע 6 לפחות. שבוע אחרי הבדיקה הלכתי לרופא נשים שאמר שיש שק הריון ועובר שמתאים לשבוע 5. גם הוא ציין שזה לא מסתדר עם המחזור ורמות ההורמון, אבל לא פירט. אמר לחזור עוד שבועיים. אשמח לשמוע מה יכולות להיות האופציות. להבנתי זה לא מתאים למולה, ואני מניחה שהריון רב עוברי היה נראה בבדיקת הרופא. מעבר לזה אני מרגישה בסדר. אין כאבים או דימומים, רק מעט בחילות. תודה רבה

שלום אכן אם היה מדובר במולה או בהריון מרובה עוברים - היו מאבחנים זאת בבדיקה הראשונה לכן בשלב הזה אין משמעות לרמה הגבוהה כמובן שיש צורך להמשיך לעקב

מנהל פורום רפואת נשים