איחור במחזור+רגישות וצריבה בפות

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

20/10/2017 | 10:31 | מאת: מ.ב

שלום, יש לי דברים שאני רוצה להתייעץ לגביהם. 1) הייתי לוקחת גלולות במשך 3 שנים ואז הפסקתי(לפני כמעט חצי שנה).. ומאז המחזור לא ממש סדיר אבל מגיע יחסית בזמן.. אבל ב8.8 קיבלתי מחזור ממש מוזר- בקושי היה דימום והוא נגמר תוך 3 ימים בערך (שמחזור רגיל אצלי אורך בערך 5 ימים שמתוכם ב2-3 ימים הראשונים יש דימום יחסית רב).. לאחר המחזור הזה יצא שאני ובן זוגי קיימנו סוג של יחסים לא מוגנים (לא גמר, הייתה רק חדירה ממש לכמה שניות ואחר כך שם קונדום).. ואז באותו החודש ב28.8 פתאום התחיל דימום וממש נלחצתי כי חשבתי שאולי זה הריון אבל אז זה נמשך 5 ימים ונראה ממש כמו מחזור.. קיימתי בכל מקרה בסוף הדימום בדיקת הריון שיצאה שלילית.. אבל מאז לא קיבלתי מחזור שוב (היום כבר ה20.10) יש סיבה לחשש ? אולי הריון? או שזה פשוט לא סדיר בגלל הפסקת הגלולות? 2) בזמן הזה שאני מחכה למחזור התפתח אצלי גרד נוראי בפות וצריבה, הכל גם ממש נפוח ואדום (אולי משימוש במגן תחתון..או אולי בגלל סיבות אחרות?) אבל זה נראה כבר ממש מפחיד, השפתיים הפמימיות אדומות מאוד ונפוחות.. מציינת שכבר סבלתי מפטריה קלה בעבר ורופא נשים טיפל באמצעות נרות ומריחת משחת טבעקוטן(נראה לי שזה השם) .. אבל הפעם זה נראה לי הרבה יותר חמור.. מה יכולה להיות הסיבה? אני לא קובעת תור לרופא נשים כי אני כל הזמן מחכה שהמחזור יגיע ובמחזור הרי הוא לא יכול לבדוק.. .אבל ביינתים המחזור לא מגיע ואני סובלתתת מה אפשר לעשות? אשמח לתשובה מפורטת על כל אחד מהסעיפים! תודה!!

שלום תשובה מפורטת את יכולה לקבל מהרופא שלך בשיחה פנים מול פנים 1. על מנת לדעת אם זה הריון יש לבצע בדיקת הריון 2. על מנת לדעת איזו סוג דלקת יש ואיזה סוג טפול כדאי לקחת יש לפנות לבדיקת רופא

מנהל פורום רפואת נשים