מיומה?? או מה זה יכול להיות??

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

16/09/2017 | 05:39 | מאת: אלונה

שלום רב, אני בת 45 עם מחזורים סדירים. בדיקת פרופיל הורמנלי-עדיין לללא בגיל המעבר. שלוש לידות בעבר. CIN 3 לפנ י10 שנים וקוניזציה-מעקב אחת לשנה PAP. לפני 3 חודשים התחילו להיות לי באופן קבוע כאבי מחזור באמצע החודש בערך ביום ה18-19 למחזור ונמשכים כשבוע ואף יותר כל חודש. ללא קשר לביוץ/קדם מחזור. פניתי לבדיקה-לפני הבדיקה אמר מניח שכאבים מהמעיים(אני עם מעי רגיז) אחרי שבדק אמר מיומה בצד שמאל כלפי חוץ הרחם. הכאבים המשיכו-מידי פעם גם דקירות בצד ימין בבטן התחתונה. חזרתי לבדיקה -אותן תלונות. לדבריו" מיומנה(כנראה) עם התנזלות-באמצע הרחם-בואי למעקב עוד 3 חודשים נראה מה המגמה". מספר שאלות: בגלל חוסר העקביות בתשובות הרופא אני חוששת האם עלי לעשות עוד משהוא מעבר ללהגיע עוד 3 חודשים? אני ללא יחסי מין בתקופה האחרונה -אין סיכוי להריון-מה יכולה להיות מה שהוא רואה באולטרסאוד הואגינלי? אני בלחץ-בגלל התחושה של האי ודאות, ובגלל הכאבים שזרים לי ב3 החודשים האחרונים. תודה רבה ושנה טובה, אלונה

שלום מיומה הוא גוש של שרירי הרחם שלעיתים עובר התנזלות ואז יכול לגרום לכאביםלא כתבת את גודלה אבל אם היא קטנה אין צורך בטפול אלא מעקב בלבד הטפול השכיח הוא ניתוח לכריתת המיומה אבל קיימים טפולים נוספים

מנהל פורום רפואת נשים