התקן תוך רחמי לא הורמנאלי

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

26/07/2017 | 19:42 | מאת: לי

אני בת 22. לפני כ5 שנים גיליתי גושים שפירים בשד, אשר גדלים מתרבים, ולכן אני נמצאת במעקב כירורג. בהתאם לכך, אני מתעניינת בהתקנת התקן תוך רחמי לא הורמונלי. הבנתי שהתהליך כרוך בדימום מאסיבי וכאבים עזים, ואני חוששת. חשוב לי לדעת באיזה התקן מבין הסוגים השונים תופעות הלוואי הן הכי מתונות. האם הוא מורגש בעת קיום יחסי מין? האם קיים חשש שהוא יישלף החוצה? האם ניתן להשתמש בטמפון לאחר ההתקנה? האם עליי לוותר על פעילויות גופניות מסוימות? באיזה שלב של המחזור החודשי יש לבצע את ההתקנה? האם יש לבקש מראש מרשם רופא עבור רכישת ההתקן? או שאפשר להגיע לביקור רגיל אצל הגניקולוג ולבצע את ההתקנה מבלי הכנה מוקדמת? תודה רבה.

שלום ההתקן הלא הורמונלי יכול לגרום לוסת יותר חזק ויותר ארוך זה נכון לכל סוגי ההתקנים כדאי להתקין בזמן הוסת אין להשתמש בטמפון בדמום הראשון - בוסתות הבאים ניתן אין הגבלה בכל פעילות לא מרגישים ביחסים אני מציע לפנות לרופא להסבר בע"פ

מנהל פורום רפואת נשים