דימום עם כדורי פרוגינובה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

31/05/2017 | 22:06 | מאת: שלי

שלום אני בת 27. לפני כשלושה שבועות עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית ע"מ להוציא שארית הריון שדיממה חודש וחצי אחרי מנת ציטוטק. בסיכום הניתוח היה רשום כי חלל הרחם תקין והוציאו שארית בגודל 2 ס"מ עם חשמל מינימלי. יום לאח"כ התחלתי לקחת כדורי פרוגינובה 3 פעמים ביום * 28 ימים וב-5 ימים האחרונים של הפרוגינובה יש לקחת פורמילוט נור פעמיים ביום. לאחר כשבועיים וחצי מתחילת לקיחת הכדורים, התחיל לי דימום כמו מחזור עם כאבי בטן. בביקור אצל הרופא נשים הוא אמר שהוא רואה רירית סדירה ודקה וממצא אקוגני ברחם "קטנטן" ללא דימום, וכנראה מדובר על קריש בינתיים, המליץ להמשיך לקחת את הכדורים ולבוא לביקורת בעוד כשבוע. בפירוט תופעות הלוואי של הכדורים, רשום כי יתכן דימום דמוי ווסתי. הייתי שמחה לשמוע מה דעתך על חוו"ד הרופא, מדוע מופיע הדימום למרות הכדורים? ומה סיכויי להרות מאחר והרירית טרם השתקמה. תודה רבה מראש על הסבלנות!

שלום הדמום הוא בגלל הכדורים והרירית הדקה יש סכוי קטן להריון בחודש הראשון

מנהל פורום רפואת נשים