בת חיילת עם אנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

17/05/2017 | 14:48 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב לאחר בירור מקיף כנראה נתגלה שלבת שלי חיילת בת 20 יש אנדומטריוזיס והיות ויש לה פקטור 5 ליידן אסור לה שימוש בגלולות והמלצה של המטולוגית היתה לא להשתמש גם לא במופחת הורמונים לכן הוחלט לבצע לפרוסקופיה לגילוי וודאי וגם לטיפול מיידי אם יתגלה שצריך . השאלה שלי האם זה בסדר בגילה הצעיר כבר לבצע את ההליך הזה היא סובלת המון גם במחזור גם בביוץ וגם באופן כללי האם יש אופציה נוספת ? היות והיא כרגע חיילת האם כדאי לדחות את ההליך לאחר השחרור? ההליך יבוצע בבית חולים רמב"ם אשמח לקבל תשובה תודה רבה

שלום אפשר לבצע כעת ואפשר לדחות לאחר השחרור הבעיה המטרידה אותה היא כאבי מחזור וביוץ ולא דחוף לבדוק זאת כעת אם בכל מקרה לא ניתן לטפל בגלולות. אם רואים ממצאים באולטראסאונד יש הצדקה לבצע ככת כי ניתן יהיה לצרוב אותם ב לפרוסקופיה ולהקל עליה

מנהל פורום רפואת נשים