הפסקת גלולות לאחר זמן רב

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

09/05/2017 | 19:07 | מאת: אורית

שלום, הפסקתי לקחת גלולות לפני כחודשיים (מכל מיני מניעים) ועדיין לא קיבלתי מחזור. אני לא בהריון בוודאות , אבל חובה כאבים עזים כמו של מחזור התקפי זיעה קרה בעיקר בערב, פצעים מוזרים בגוף ועוד כל מיני תופעות מוזרות. מקריאה קצרה הבנתי שזה די נורמאלי במצבי, אך שאלתי היא, לאור העובדות הללו: א. כמה זמן נחשב סביר לא לקבל מחזור? (לאור נטילה ממושכת של גלולות והפסקה) ב. כעת אני מאוד מאוד רוצה להמשיך לקחת גלולות, זה היה אמצי מניעה מצויין עבורי ללא כל תופעות לוואי אבל בגלל שאני לא מקבלת מחזור אני לא יודעת אם או מתי אני יכולה שוב לחזור לגלולות? (הרי ההמלצה היא להחל ליטול ביום הראשון של הווסת)אז אם אין ווסת אי אפשר להתחיל ליטול גלולות? אודה לעצתך, בברכה, המתוסכלת

שלום זה יכול לקחת כמה חודשים את יכולה להתחיל גלולות כעת אבל לא תהיי מוגנת בחפיסה הראשונה

10/05/2017 | 13:54 | מאת: אורית

תודה על תשובתך המהירה אז מתי אהיה מוגנת ? החל מחבילה השניה ? כלומר 21 ועוד שבוע הפסקה ובזמן הזה להשתמש גם בקונדום??

מנהל פורום רפואת נשים