גלולות זואלי - שאלה דחופה!

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

09/05/2017 | 13:53 | מאת: רות

עד לפני מס' ימים השתמשתי בטבעת נוברינג, לאחרונה היא החלה לגרום לי לדימומים (מאז שהפסקתי להניק) והרופאה המליצה לי לעבור לגלולות זואלי. כאשר הסתכלתי על המינון של האסטרוגן בתרופה נדהמתי לגלות כי הגלולה מכילה 1.5 מ"ג אסטרדיול= 1500 מק"ג! זה נשמע לי כמו מינון עצום לעומת גלולות אחרות, האם יש לי טעות או שהבנתי לא נכון? יש לציין כי אני סובלת משחלות פוליציסטיות, בעבר לפני כ6 שנים נטלתי גלולות דיאנה אשר גרמו לי לעלייה משמעותית ברמת השומנים בדם, ולהשמנה. (הכל הסתדר זמן קצר לאחר שהפסקתי עם הגלולות הללו). אני חוששת מאוד מנטילה של הורמונים במינונים גבוהים מידי, אך עם זאת לא מעוניינת לסבול מדימומים בין מחזוריים. האם זואלי נשמע כמו המלצה טובה? או שכדאי לי לנסות גלולות עם מינון נמוך יותר שיכולות גם הן להשיג את המטרה? תודה רבה מראש!!

שלום סוג האסטרוגן בזואלי הוא שונה ולכן את לא יכולה להשוות מינונים המנון האפקטיבי נמוך גלולה מצוינת

מנהל פורום רפואת נשים