אסטרוגן - האם מהווה סכנה?

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

19/02/2017 | 21:32 | מאת: לירון

שלום רב ד"ר קוגלר, רציתי להתייעץ בנושא מורכב: אני ביצעתי ביופסיה על הקרקפת לבדיקת הנשירה בשיער. הופנתי ע"י רופאת העור שלי. בתשובה נכתב female pattern hair loss. רופאת העור שלי ביקשה ממני לבקש מהגניקולוג בדיקת פרופיל הורמונלי. חשוב לציין שאני לוקחת מדבקת evra למניעת הריון. נכון לעכשיו עלי להפסיק את ה-evra למספר חודשים. לאחר הבירור רוצה רופאת העור שאקח אלדקטון ותרסיס לשיער של מינוקסי. היא הדגישה שתופעת הלוואי של האלדקטון היא הפרשת אסטרוגן. היות ואני רוצה לחזור ל-evra אחרי הבירור ההורמונלי יש לי 2 שאלות חשובות: 1. בהינתן העובדה שאני נשאית של הגן brca 2 - האם יש סכנה בלקיחת מדבקות ואלדקטון, אשר שניהם מפרישים אסטרוגן? והאם המינוקסי מוסיף לסיכון באופן כלשהו? 2. האם לשחק עם הגוף - להפסיק לצורך הבדיקה ההורמונלית ולחזור לקחת evra בתוך מספר חודשים יגרום לסיכון מסוים? לתשובתך אודה, לירון

שלום אני לא יודע לגבי האלדקטון אבל אם הוא מפריש אסטרוגן ברור שבמצבך זה לא מומלץ לגבי האברה אין בעיה לגבי המינוקסי אין בעיה

20/02/2017 | 10:37 | מאת: לירון

תודה.

מנהל פורום רפואת נשים