מעבר מגלולות זואלי למינס

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

12/02/2017 | 20:52 | מאת: טליה

שלום רב, אני נוטלת כעת גלולות זואלי (עומדת לסיים חפיסה שלישית) וזאת לאחר שימוש ממושך ורצוף ללא הפסקות כלל במשך 4 שנים בגלולות מליאן בשל כאבי בטן עזים במחזור ואי יכולת תפקוד. לאחר שהופיעו אצלי מספר התקפי חרדה מאז השימוש בזואלי החליט רופא הנשים להחליף את הסוג למינס. כיצד אמורה להתבצע ההחלפה? האם עליי לסיים את חפיסת הזואלי במלואה כולל הגלולות דמה ואז להתחיל עם מינס? עליי לציין שטרם הופיעה אצלי ווסת כלל! שאלה נוספת, מדוע החליט הרופא להחליף לי את הגלולות ממליאן לזואלי שמינונן גבוה בהרבה מזה של המליאן? אשמח להתייחסות, תודה!

שלום לסיים חפיסה של זואלי ולהתחיל מיד חפיסה של מינס המנון בזואלי לא גבוה יותר ממליאן - מדובר בסוג הורמון אחר ולכן אין להשוות בין המנונים

08/03/2022 | 13:38 | מאת: אופיר

היי , כשעוברים מגלולות זואלי למינוס להתחיל ישר את החבילה לא משנה אם קיבלתי מחזור או לא ? אם אני מקבלת מחזור בגלולה האחרונה של זואלי (שהיא לא פעילה) אפשר לוותר עליה ולקחת את הגלולה הראשונה של מינס?(עפי ההמלצה שעדיף להתחיל חפיסת גלולות ביום הראשון של המחזור )

מנהל פורום רפואת נשים