ריבועים בבטן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

27/05/2015 | 22:07 | מאת: רוני

שלום דוקטור, אני בן 28, גובה 176 ס"מ, משקל 67 ק"ג, רזה. מתאמן במשקולות ואימוני כוח 2-4 בשבוע, כולל שרירי בטן. מקפיד על דגנים מלאים, לא נוגע בסוכר לבן, אם כי צורך שומן בריא כמו טחינה, אגוזים ואבוקדו. אני רזה מאוד בגפיים, אך יש לי כרס לא קטנה! אציין כי אני סובל מספונדילוליסטזיס דרגה 2-3 בחוליות L5-S1, ואני משער כי זה מה ש"מוציא" לי את הבטן החוצה. האם יש לי תקוה לראות ריבועים בבטן אי פעם? תודה מראש

המראה של ריבועים בבטן מצריך שרירי בטן מפותחים ושכבת שומן תת עורית דקה. מציע להשקיע בחיזוק השרירים . כרס יכולה להיות קשורה ברפיון שרירים , שומן תת עורי וגם בשומן תוך בטני. לא ברור אם יש לכך קשר אצלך לבעית עמוד שדרה. לצורך כך כדאי לפנות לאורתופד.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי