כאבי ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

05/05/2015 | 21:43 | מאת: טלי

שלום רב, אני בת 30, ולפני כחודשיים וחצי - שלושה, סבלתי מכאב במרפק שמאל. הכאב הופיע לפתע, שלא בעקבות מכה. התפתח תוך פחות מיממה ברמה שבקושי יכלתי לכופף או ליישר את המרפק. ניתן לי טיפול של XEFO והכאב חלף במהרה. לאחר מספר שבועות, התחלתי לסבול מכאב עמום בברך שמאל, וקבעתי תור לאורטופד. הכאב היה ללא קשר לתנועות כלשהן או למאמץ, והתגבר והורגש יותר במנוחה. עד שהגעתי לאורטופד לפני כשלושה שבועות, הכאב קצת פסק, ונדד בין פרקי כפות הידיים. שיערתי שזה משהו שקשור לפרקים, אך בבדיקה לא נמצא שום דבר. במקביל, גיליתי שאני בהריון וכרגע מצויה בשבוע 9, ככה שלא נרשם לי צילום אלא ניתנו בדיקות דם בסיסיות ל CRP, שיצאה תקינה. בשבוע וחצי האחרונים הכאב חזר, אני לא מרגישה אותו כל הזמן אך הוא בהחלט מציק. אין אודם או נפיחות באיזור. זה הכאב הכי מציק, למרות שלעיתים כואבים גם פרקי הידיים. בינתיים קבעתי תור לאורטופד, אך אני מאוד מודאגת. מצד אחד הייתי רוצה לעשות צילום כדי להירגע שזה לא משהו רציני, מצד שני לא רוצה לסכן את ההריון. החשש הכי גדול שלי, זה סרטן העצמות (אין היסטוריה משפחתית דומה). השאלה היא האם הסימפטומים בכללותם מצביעים על משהו כה קיצוני, או שסביר להניח שמדובר במשהו אחר, ועל כן עדיף להימנע כרגע מרנטגן, או שמא עליי להתעקש לבצעו. תודה מראש.

סרטן העצמות הוא מצב נדיר למדי. מציע לפנות לאורתופד לצורך הערכת המצב. ושקילת צורך בבדיקות דימות.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי