אוסטיאוכונדרומה לטרלית בירך ימין דיסטלית----דחוף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

25/04/2015 | 20:54 | מאת: נתנאל

שלום, מקווה שתוכל לעזור לי כי זה גם קשור קצת לצבא. אני בן 18 ועוד מעט אני אמור להתגייס (אני מתגייס בגיל 19 בגלל מכינה) הייתי אצל אורטופד לפני שנה בערך בגלל שבזמן ריצה הרגשתי הפרעה . הצבא בעקבות בעיה זאת שלח אותי להביא מסמכים , ובסופו של דבר קבעו לי פרופיל 45 רפואי(פרופיל של ג'ובניקים). רציתי לדעת , האם זה עד כדי כך מגביל בצבא האוסטיאוכונדרומה וזה באמת פרופיל שמתאים לבעיה שלי -או שלדעתך אפשר להעלות? האם לדעתך יש לי סיכוי להעלות פרופיל גם בלי ניתוח? ואם כן ואתה מכיר קצת את המערכת הצבאית, אז לכמה? אני מצטט כאן סיכום ביקור אצל רופא שר"פ בתקווה שתוכל לייעץ לי: בן 17.5 תלמיד י"ב . מגיל 14 בריצות שם לב לבליטה כואבת בברך ימין. הבליטה כואב בריצות ואין מגמת החמרה. הפסיק חדר כושר בשל כאבים במשקולות לרגלים ולאחר הפעילות. בבדיקה: גוש רגיש בחלק לטרלי דיסטלי של ירך ימין . עובר SNAPING בזמן כיפוף ויישור של הברך. דופק בDP נמוש. סיכום: לאור ההפרעה המכנית מומלץ לעבור הסרה כירוגית של הגוש. יחשבו, בנתיים לא מעוניין לעבור ניתוח כעת. (הוא הוסיף מה צריך לעשות אם במידה אני מעוניין לעבור את הניתוח אז את זה השמטתי) תודה רבה, ושבוע טוב נתנאל

לפי המידע שאתה מעביר הגוש גורם להפרעה תפקודית, שמהווה בעיה בחיי היום יום ובודאי יפריע בשירות צבאי קרבי. לכן נקבע לך הפרופיל. ניתן לטפל בהפרעה ע"י ניתוח קטן יחסית. בהצלחה.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי