הדמייה לעמוד שדרה ולצוואר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

11/11/2014 | 14:55 | מאת: עומר

שלום, יש לי בעיה בצוואר מזה זמן רב והופנתי בפעם השנייה לרופא מומחה אורטופדיה עמוד שדרה. הופנתי לצילום C.T והבנתי שאפשר לקבל את אותן תוצאות הצילום בMRI? הבנתי שבדרך כלל לא מפנים לצילום MRI כי זה יקר אך לי חשובה יותר הבריאות. השאלה הסופית: האם C.T מסוכן מדי והאם מומלץ על צילום MRI

CT לא מסוכן , אך כרוך בקרינה. שרצוי לחסוך בה בעיקר אם מדובר בילדים. CT וMRI שתיהן בדיקות טובות , וההעדפה תלויה בשאלה אותה שואל הרופא שמבקש את הבדיקה

12/11/2014 | 10:55 | מאת: עומר

עדיין בן 23, וחושב שעליי להמנע מקרינה מיותרת. טענותיי מוצדקות או שאני מאבד פרופורציה?

מנהל פורום אורתופדיה - כללי