נפילה על הצלעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

08/11/2014 | 19:53 | מאת: גילה

ב"ה שלום רב, לפני שבועיים נפלתי במהלך משחק על הרצפה,בהתחלה לא הרגשתי כאב מיוחד רק לאחר כמה שעות התחילו כאבים חזקים באזור הצלעות בחזה והיה קשה לנשום עמוק.הלכתי לצילום רנטגן ולא היה שבר.הרופא נתן לי כדורים לכאבים ונוגד דלקת.אומנם הכדורים הקלו על הכאב אך בגמר 5 ימים הכאבים לא נעלמו. עדיין לאחר שבועיים קשה לי לנשום עמוק או להתכופף או לעשות פעולות שמצריכות כוח.הכאב יותר ממוקד עכשיו מתחת לחזה,ושאני לוחצת על הצלעות יש כאב.האם זה רק עניין של יותר זמן עד שהכאבים יעברו או שעלי לקחת כדורים אחרים? יש לציין שהרופא אמר לי גם ללכת הרבה.לא הרגשתי הקלה בזמן ההליכה..מה עלי לעשות עכשיו? והאם פעילות ספורטיבית תעזור או שזה רק יחמיר את הכאב?תודה רבה.

סביר שיש לך שבר שלא ניתן לראותו בצילום. במקרה כזה יהיו לך כאבים משך כ 6 שבועות שישתפרו בהדרגה. הספורט יכול להגביר את הכאב כיון שמאמץ קשור בהגברת קצב הנשימה והגברת תנועתיות בית החזה. ניתן להוכיח שיש שבר בביצוע מיפוי עצמות אך במקרה שלך אין בכך תועלת טיפולית . בכל מקרה - כדאי להתייעץ עם רופא.

10/11/2014 | 17:34 | מאת: גילה

ב"ה תודה רבה,עכשיו אני מבינה מדוע הכאב לא נפסק. אך הליכה מהירה אפשר? זה ישפר או יחמיר?

מנהל פורום אורתופדיה - כללי