גוש בשוק הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

25/10/2014 | 18:17 | מאת: רון

בן 31, בריא בדר"כ. לאחר 3 שנים של ריצות 6 ק"מ מדי יום, הרגשתי בגוש קטן מעל הקרסול בחלק החיצוני של השוק.. עברתי בדיקת אולטרסאונד ולהלן התוצאות: הודגם תהליך היפואקוגני ולא הומוגני בגודל של 1.3/ 2.7 סנטימטר עם מוקדים נוזליים קטנים בתוכו, וסקולריזציה בעיקר היקפית מוגברת, נראתה הסננת השומן מסביב.. על מה ממצא כזה יכול להעיד? יכול להיות שזה נגרם מהריצות או שזה בהכרח משהו יותר מסוכן? איזו בדיקה מומלצת עכשיו?

מהותו של הגוש לא ברורה . מציע לגשת בהקדם לאורתופד ולשקול ביצוע בדיקות דימות נוספות. (צילום , MRI , מיפוי)

26/10/2014 | 13:23 | מאת: רון

אבל יש איזשהו סיכוי שזה נגרם מהעומס של הריצות?

מנהל פורום אורתופדיה - כללי