שבר בצלע מספר 2

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

02/09/2014 | 19:06 | מאת: חייל בן 19

הייתי היום במיפוי עצמות בגלל בעיה ביד,במיפוי לא התגלה שבר ביד,אבל גילו שבר בצלעות,בצלע מספר 2. לא היו לי כאבים ממושכים ב3 השבועות האחרונים שבהם נפלתי פעמיים במהלך תרגילים צבאיים,אך עם הרצועת נשק/אפוד/תיקים חשתי כאבים חדים באזור אבל לא ייחסתי להם חשיבות גדולה כי חשבתי שהם נובעים מכתף תפוסה או מזה שהרצועות נמצאות על הסיכה שבכומתה ולכן זה מכאיב, הייתי רוצה לדעת אם זה הגיוני,וכידוע לעיתים הרפואה בצבא לא משהו ולא נותנים יחס הוגן ושווה לחיילים,הייתי רוצה לדעת דעה של עוד מומחה,ומה הטיפול המקובל?

לא ברור לי מהו הדבר שלגביו אתה שואל אם הוא הגיוני. לא ברור לי גם הקשר בין חוסר המשמעות שייחסת לכאבים שלך לבין רמת הרפואה הצבאית. הטיפול בשבר בצלע הוא נגד כאבים , רצוי להמנע מפעילות המגבירה את הכאב. זמן ההחלמה הצפוי הוא כ 6 שבועות מזמן החבלה.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי