מיפוי עצמות כל גופי.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

12/06/2014 | 15:00 | מאת: רחל

שלום! אמי בת 85, סובלת משחיקת סחוס בברך. לאחרונה החלו כאבים עזים מהרגיל, ונפיחות בברך שמאל,שמקרינים לכל הרגל, בעיקר בשינוי תנוחה מישיבה לשכיבה. במיפוי עצמות נכתב שיש שינוי ספונדילותי משמעותי ב D10, L3,S1 . וכן שינויים אוסטטיאוארטריטים בפרקי ירכיים, ברך שמאל תא מדיאלי, שינוי משמעותי פעיל. ברך ימין דגש בתא לטרלי. האם זה מסביר את הכאבים שתארתי, ומה ניתן לעשות כדי להקל על כאביה (עד התור לאורטופד עוד חודש). תודה.

ישנם שינויים נווניים שחיקתיים במקומות שונים לפי המיפוי. הדבר יכול להסביר חלק מהתלונות. מציע לפנות לרופא המשפחה ולקבל תכשיר נוגד כאבים . גם טיפול ב PT יכול לעזור. גשו לאורתופד.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי