פענוח MRI לאחר פריקת כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

12/06/2014 | 12:41 | מאת: שמעון

שלום. אני בן 44 ביצעתי MRI לאחר פריקה חוזרת של כתף ימין. אשמח לקבל ניתוח של הבדיקה: מודגמים שינויים ניוונים היפרטרופיים במפרק A|C מודגם נוזל בכמות קטנה בבורסה הסוב-אקרומיאלית מודגמת טנדינוזיס מינימאלית של גיד הסופרה ספינטוס ללא עדות לקרע של משטחי הגיד. גיד הביצפס הודגם שמור. הלברום הקדמי תחתון הודגם מעובה, מודגם קרע מינימאלי בבסיס הלברום הקדמי תחתון. מודגמת היפרדות חלקית של הקפסולה הקדמית מאחיזתה אל הגלנואיד, כאשר הלברום הקדמי התחתון מודגם בשולי שרוול הפריאוסט אשר נוצר ע"י ההיפרדות של הקפסולה הקדמית. לא הודמגה קונטוזיה של הגלנואיד בסמוך, אין עדות לנזק SLAP. מודגם נזק היל-זקס עם מוקדים ציסטיים תת קורטיקלים זעירים בסמוך. אשמח מאוד להבנת הבדיקה והאם אוכל לחזור לכדורסל ורכיבת אופנים. כרגע בתפקוד יומיומי אין כאב חריג ומסוגל לטווח פעולה כמעט רגיל האם יש צורך בניתוח לשיקום הכתף? כרגע אני מטופל בפיזיותרפיה תודה

קיימים נזקים שאריים הקשורים לפריקה . מציע להתמיד ב PT , לחזור הדרגתית לפעילות בעצת הפזיותרפיסט. אם לא תסתדר - מציע להתייעץ עם אורתופד.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי