פענוח MRI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

01/06/2014 | 13:38 | מאת: אלון

שלום, הנני פעיל בחדר כושר,בעקבות כאבים בכתף עשיתי מנוחה מלאה של חודש ימים מתרגילים שמערבים עבודה על החזה/כתפיים/גב/ידיים,האם לאור הממצאים הנ"ל ניתן לחזור לפעילות מלאה/חלקית וכמו כן מה בעצם אומרים הממצאים? ממצאים: מודגמים שינויים ארטריטים במפרק ה- A/C עם אי סדירות של המשטחים הפירקיים ובצקת לשדית משני צידי המפרק. מודגם נוזל בחלל המפרק. דרושה השוואה לצילומי הרנטגן. הבורסה הסוב-אקרומיאלית הודגמה שמורה. הגידים המסובבים הודגמו תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. הלברום הודגם תקין. אין עדות לנזק SLAP. הקפסולה הודגמה שמורה. הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות. סיכום : שינויים ארטריטים במפרק ה-A/C כמתואר

הממצאים יכולים להעיד על דלקת או נזק חבלתי במפרק. מציע לגשת לאורתופד.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי