פריקת כתף - הסבר!!!

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

17/05/2014 | 21:50 | מאת: דאבלס

שלום, עברתי פריקת כתף בעקבות תאונת דרכים והחזירו לי אותה במיון. עשיתי צילום רנטגן שבוע לאחר הפריקה ונמצא כי "רושם לנגע גרמי בראש הזרוע החשודה ל - Hill Sachs deformity" האורטופד אמר שזה מה שקורה בעקבות פריקת כתף. ושזה בסדר. מה זה בדיוק אומר ומה ההשלכות של זה ? כיצד צריך להתנהג מעתה? תודה !!! בן 25

נגע היל זקס הוא פגם גרמי , מעין שבר קטן שנגרם בראש עצם הזרוע עקב הטראומה של הפריקה. לא הייתי אומר שזה "בסדר". מציע להפעיל את הכתף , ולבצע PT. לחיזוק השרירים מייצבי הכתף. להזהר לא לפרוק שוב - הדבר שכיח בגיל צעיר.

18/05/2014 | 11:30 | מאת: דאגלס

תודה על ההסבר. אם אפשר להבין מה זה אומר בעקרון השבר הזה? זה משהו שיכול להחלים? פיזותרפיה יכולה למנוע סיבוכים של זה? מה הסיבוכים של זה? תודה

התשובות לכל שאלותיך הנוספות - נמצאות בתשובתי הקודמת. נגע היל זקס הוא נזק שנגרם בפריקה. אין לו משמעות יחודית אלא כעדות לכך שהייתה פריקה ואולי כעדות לכך שישנה פגיעה ביציבות המפרק וסיכון לפריקה נוספת. PT תפחית את הסיכוי לפריקה נוספת ותאיץ את השיקום.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי