ישור ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

13/04/2011 | 01:35 | מאת: שחר

1) מה אומר "יישור חוסר 10 מעלות לסג שלילי"? 2)האם כשכותבים "יישור הברך אפשרי עד 20 מעלות". האם אבחנה כזו מעידה על מצב יותר גרוע מ"יישור חוסר 10 מעלות לסג שלילי". אבקש שתסביר לי את ההבדלים בין השניים לעיל. ושתכתוב מה מהם נחשב יותר גרוע או משמעו מיגבלה יותר גדולה? 3) האם יש טיפולים שיכולים לתקן את המצב? ומהם דרכי הטיפול?

הציטוטים אותם אתה מציין הם מושגים מתחום הבדיקה הגופנית של הגב התחתון ושל הברך. סימן על שם לסג מציין כאב ביישור הברך כאשר פרק הירך מכופף. לרוב הדבר קשור לגירוי של העצב הסכיאטי. ציון ישור או כיפוף הברך שאתה פשוט מדידה של הזווית במפרק.הנתון יכול להיות קשור לבעיית ברך , ירך גב ועוד . אין כל הגיון בדרוג חומרה של הממצאים שאתה מצטט במנותק מתמונה קלינית מלאה שתתקבל אצל האורתופד שמטפל בך. כדאי לשוחח איתו.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי