פענוח CT

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

23/05/2011 | 12:26 | מאת: יוסי

שלום, לפני 4 שנים עברתי ניתוח לקיבוע מפרק ירך לאחר תאונת אופנים, לפני כחצי שנה החלו כאבים בגב התחתון, נשלחתי לCT ולהלן התוצאות: הודגם בלט דיסק קל אחורי מרכז ולטרלי דו צדדי עם לחץ מינימלי על שק הטקלי ושורשים היקפים של עצבים דו צדדי בגובה L2-L3,L3-L4,L4-L5,L5-S1 . הודגמו ציסטות סובכונדרליות של אילאום ב SIJ דו צדדי עם היצרות קלה של מרווח פרקי. הודגמו מספר בלוטות לימפה פרהאורטליות עד כ 6 מ"מ. אודה מאוד לעזרתכם מה זה אומר? יום טוב יוסי

התיאור של ממצאי עמוד השדרה, בלטי הדיסק, מתאימים לממצאים נווניים שחיקתיים היכולים להיות קשורים לכאבי גב . גם הציסטות במפרק קשורות קרוב לודאי לבעיה דומה . הבלוטות - לא ברורה לי המשמעות . מציע לפנות לרופא המשפחה

מנהל פורום אורתופדיה - כללי