הסבר על תוצאות בדיקת תהודה מגנטית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

15/03/2017 | 01:30 | מאת: אסתר

שלום אשמח לקבל קצת הסבר ורקע על הממצאים מהבדיקה, עד שאקבל תשובה פורמלית מהרופא המטפל. MRI עמוד שדרה צווארי וגבי C4-7 בלטים ושינויים דיסקוגניים, מרכיב של בקעים מרכזיים, שינויים פצטריים עם התלבטות מאמלנטים אחוריים. אימפרסיה קלה של החוט בשלושת המרוחחים, ללא אות אבנורמלי בולט בתוכו. היצרות הנגבים ב C4-6, יותר משמאל. שינויים פחותים במרווחים אחוריים, הדדפעתם קלה-מתונה וללא לטרזליזציה ניכרת. הדגשת הלורדוזיס והקיפוזיס הגבי. אין רואים הפרעה מסננת במרקם גרמי. בשולי הבדיקה הודגם שינוי לאוקריוטי בפונס. מה הממצאים? מה משמעותם? האם מדובר בפריצת דיסק? והאם יש משהו שיכול להסביר כאב בגב (לא צוואר ולא מותן) ומה זה השינוי בפונס (מופיע בשורה התחתונה של הפענוח)? תודה רבה

שינויים ניווניים בע"ש צווארי , ביניהם בלטי דיסק בצוואר. לפי התיאור לא מדובר בפריצת דיסק . לגבי הפונס (נמצא בקצה התחתון של המוח)- מציע לשאול נוירולוג, ניורוכירורג או רנטגנולוג.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי