שברים בצלעות לאחר הפילה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

27/02/2017 | 08:36 | מאת: יפית

לפני ארבעה ימים נפלתי ממיטת פילטיס ונגרמו שברים בצלעותב4,5,6. אני רגילה לצעוד כל יום 9קמ במהירות של 6קמש. בת 65 עם אוסטיאופוניה.מתי אוכל לחזור להליכה אפילו מתונה? האם מלבד משככי כאבים יש עוד מה לעשות מבחינת מזון או חגורה לחזה? ומתי אוכל לחזור לפילטיס מבלי לערב את בית החזה? לציין שלפני 20 שנה גם נשברו הצלעות באותו מקום.

את יכולה לחזור כבר עכשיו ,אך יהיו לך כאבים,כך שכדאי לנוח כמה ימים. השברים מחלימים תוך 6 שבועות. אגב - בפילאטיס מזרון לא נופלים בדרך כלל... שקלי את שינוי הקריירה הספורטיבית לאור זאת.

27/02/2017 | 09:59 | מאת: יפית

תודה רבה על תשובה מהירה. להבא לא אשכב על גליל המונח על מיטה לאורכה תוך אחיזה במשקולות ולחיצת כדור בין הברכיים.המיטה נותנת לי תמיכה נהדרת לגב. תודה על חוש ההומור

08/03/2017 | 14:37 | מאת: יפית

לאחר מנוחה של שבוע חזרתי להליכה של 9 קמ ותוך 3 ימים חזרו לי כאבים חזקים. בנוסף מרגישה כאב בכוון המפשעה שמעולם לא היה לי. מה זה יכול להיות? כמובן שעכשיו שוב חזרתי לפעילות מתונה כלומר ללא צעידות וטרם חזרתי להתעמלות.

מה זה יכול להיות ?קשה לענות ללא מפגש קליני . ישנם מצבים רבים שיכולים להיות., צריך לבדוק אותך. מציע לגשת לאורתופד.

23/03/2017 | 15:10 | מאת: שברים בצלעות לאחר נפילה

בעקבות כאבים מתמשכים, חוורון בפנים ורגלי קרח עשיתי צילום נוסף. הפעם נכתב-צל לב לא מורחב-כמו שהיה בצילום ראשון, לא הודגם תסנין ראתי-כמו בצילום קודם. עם זאת נוספו ממצאים-סינוס קוסטופרני שמאלי חסום, שבר בצלע עשר ללא תזוזה. בצילום הראשון לא הוזכר. לעומת זאת,בצילום זה לא הוזכרו צלעות 4,5,6 אולי כי התאחו? עבר חודש.שאלתי-האם הסימפטומים שהזכרתי והקרנה למפשעה תתכן מהחסימה ומה עושים איתה? אין לי שיעול או חום אך יש כאבים עדיין. האותופד לא ראה את פענוח הצילומים והתור אליו לחזרה עם פיענוח זה הוא בעוד שבועיים. לכן אשמח לתגובתך.

27/03/2017 | 09:38 | מאת: יפית

אעריך מאד את תשובתך לשאלות שלמעלה. תודה

מנהל פורום אורתופדיה - כללי