כאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כללי

09/04/2011 | 21:59 | מאת: סמי

שלום לאחרונה עשיתי צילום סי.טי לאחר כאבי גב תחתון, האם תוכל לפענח לי מה משמעות האבחנה של הצילום. תודה שינויים ניווניים קלים במבנה הגרמי. קוטר קדמי אחורי של תעלה הספינלית הגרמית תקין בגובה L2-L3 בקע דיסק אחורי,גורם ללחץ על השק הטיקלי. בגובה L3-L4 בלט דיסק, נושק לשק הטיקלי. בגובה L4-L5 בקע דיסק אחורי, גורם ללחץ על השק הטיקלי. בגובה L5-S1 מרווח הבין-חולייתי מוצר. שינויים ניווניים בסחוס הדיסקי עם הופעת וואקום פנומן. בקע דיסק אחורי, גורם ללחץ קל על השק הטיקלי ועל עצב ההיקפי דו צדד

בעמוד השדרה שלך שינויים נווניים - שחיקתיים . ביניהם בקעי דיסק בגבהים שונים. המכונים בלשון העם פריצות דיסק. חלקם לוחצים על רקמת העצב של חוט השדרה. המשמעות נגזרת מהערכה אינטגרטיבית הכוללת את השיחה איתך , ממצאי הבדיקה הגופנית וממצאי ה CT . שאמורה להערך ע"י האורתופד המטפל בך.

מנהל פורום אורתופדיה - כללי