גודש בוורידי הצוואר ובצקת בשוקיים?

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

26/06/2011 | 10:38 | מאת: גלי

שלום אני בחורה בת 44.היה לי מעיין קוצר נשימה.שלא ממלאה מספיק אוויר עם דופק מהיר.107 לדק'.קיחבלתי הפניה לקרדיולוג.ומבחן מאמץ.ואקולב.ולבצע מספר בדיקות דם. הרופאת משפחה שבדקה אותי.כתבה שישנו גודש קל בוירדי הצוואר.וגם בצקת קלה בשוקיים. האם זה משמעותי ואיזה טיפול מקבלים לממצאים אילו? האם מקבלים טיפול רק אם אחרי הבירור אם מגלים איזו שהיא מחלה.או גם אם לא מוצאים כלום מקבלים טיפול לממצאים אילו? תודה.גלי ושבוע טוב.

במקרה שתיארת יש להשלים בירור עם בדיקות עזר שציינת כדי להגיע לאבחנה מדוייקת הבדיקה הגופנית הינה אחת מהלכים העומדים לרשותינו שנותנת רמזים ובמקרה הזה יש לכאורה רמזים לאיזה תת תפקוד מסויים לבבי אבל לא הייתי קופץ כעת למסקנות מחכה לסיום הבירור אם תהיה אחבנה - הטיפול יהיה בהתאם אליה ואם לא - אז לאוו דווקא תקבלי טיפול אם הבצקות ברגליים יפריעו לך - יש אפשרות של גרביים אלסטיות ושל כדורים משתנים אבל בואי נחכה בהצלחה רבה ד"ר מיכאל ויינפאס רופא משפחה מומחה www.refouaco.il

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית