חיסון נגד שפעת - לקראת הסתיו

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

20/06/2011 | 18:05 | מאת: יניב

שלום רב ד"ר, בשנים האחרונות הייתי חולה הרבה, גם בדלקות גרון (כנראה סטרפטו') וגם בוירוסים, כנראה שפעות למיניהן. השנה החלטתי להתחסן. מתי רצוי להתחסן, איך ואיפה עושים את זה, ואיזה חיסון מקבלים? האם יש כמה חיסונים שונים עבור הזנים השונים של השפעת? תודה מראש!

אני מאמין שיגיע חיסון לשפעת עונתית (+ שפעת חזירים כלל עונתית ) ואז תוכל להתחסן החיסון מגיע לארץ בסתיו לרוב בספטמבר איפשהו ואז קופות החולים כבר ידאגן להזמין את המבוטחים לבוא להתחסן

21/06/2011 | 15:03 | מאת: טובה עוזרי

היי יניב. קריאתך מאוד נגעה לליבי.והחלטתך להתחסן מאוד נכונה. רציתי להגיד שאם זה מעניין אותך אתה יכול לקחת תרופת מנע שגם פועלת נגד התפשטות השפעת בתחילתה. היא טבעית לגמרי ופועלת על התסמינים. מה שטוב בה שהיא טובה גם כתרופת מנע וגם היא ממש מפסיקה את זה אם זה מתחיל, אני משתמשת בזה לכל בני הבית שלנו,וברגע שאחד חולה אני מעדיפה שכולם יקחו שלא יידבקו לי אחד מהשניה ... בכל מקרה ובכל מה שתבחר, רק בריאות שיהיה :)

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית