אפטות בתדירות גבוהה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

29/09/2013 | 09:34 | מאת: אלי

שלום, אני בחור בן 22 בריא בד"כ והשתחררתי מהצבא לפני כחצי שנה. לדעתי בערך מזמן השחרור החלו להופיע לי לפחות מדי חודש פצעים לבנים בפה ולפעמים יותר מאחד בזמן נתון. בצבא הייתי אוכל מאוד מסודר ומגוון ואני חושש שאולי עכשיו אני מפספס איזה משהו(למרות שאני משתדל להקפיד על אוכל מגוון ובריא גם עכשיו). יכול להיות שזה קשור לחסר תזונתי מסוים? למה אפטות יכולות להיות קשורות? מדי פעם אני מבין שיכולה להופיע בלי סיבה אבל זה באמת יותר מדי במקרה שלי. תודה מראש!

יכול להיות קשור למחלת מעיים כמו צליאק או מחלת מעי דלקתית יכול להיות קשור לחסר ויטמינים לרגישות לאוכל מסויים לרגישות למאכלים חמים לסטרס לנטייה גנטית אפשר לעשות בדיקות דם מכוונות כולל צליאק ובי 12 יש מחקר שהוכיח שנטילת בי 12 יכולה למנוע אפטות בהצלחה לעוד עדכונים רפואים, מוזמנים לעמוד הפייסבוק של ד"ר מיכאל ויינפאס

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית