טסטוסטרון

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

09/09/2013 | 23:17 | מאת: יניב

שלום האם בדיקת רמות טסטוסטרון כללי + חופשי מספיקות בכדי לדעת אם ישנה הפרעה בהורמון ? ישנם בדיקות נוספות לטסטוסטרון ? מה זה SHBG ? האם זה קשור לטוסטרון ויש לבדוק במקביל לבדיקת טסטוסטרון ? האם בדיקת FREE ANDROGEN INDEX היא בדיקה בפני עצמה או מדד כלשהו שקשור לבדיקות אחרות ? (בעבר מצאתי את הבדיקה בתוצאות, אך בהפנייה לא ראיתי שם דומה) תודה מראש על התשובה והסבלנות.

חלק מהטסטוסטרון בדם מופיע בצורה חופשית וכל השאר קשור לחלבון., כאשר כחצי ממנו קשור לחלבון בשם אלבומין וחצי לחבון בשםSHBG. יש כל מיני שיטות למדידה של טסטוסטרון חופשי. בדיקת FREE ANDROGEN INDEX היא חישוב משוואתי של טסטוסטרון כללי חלקי SHBG כפול 100. יש בדיקה בשם Bio available Testosterone הבודקת את הטסטוסטרון החופשי + הטוסטסטרון שקשור לאלבומין. ייתכן שוני בשיטה בין הקופות השונות . אם תרצה פירוט יתר תוכל לקבל בפורום אורולוגיה או אנדוקרינולוגיה מוזמנים להמשיך לקבל עדכונים רפואיים בעמוד הפייסבוק : ד"ר מיכאל ויינפאס

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית