בעיה לא מובנת

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

08/09/2013 | 13:20 | מאת: נס

שלום רב, אני בת 45 לאחר בעיות של כאבי בטן ותכונות של מעי רגיז במשך תקופה נשלחתי ע"י רופא משפחה לרופא גסטרו , זאת ערכה לי בדיקת קולונסקופיה שממצאי בדיקתה הראו שנמצאו לי 2 גרנולומות במעי הדק, לטענת רופא הגסטרו, אין בעיה כנראה שקשורה לתחום שלה והחזירה אותי לרופאת המשפחה לערוף בדיקות לזיהוי מחלת השחפת, צילום חזה ( שיצא תקין) ובדיקת מנטו (שתוצאותיה טרם יצאו) במקביל נשלחתי לעשות בדיקות דם ושתן, בבדיקות הדם נראתה אנמיה קלה + ירידה בהמוגלובין ל-10 ( לפני 3 חודשים היה 12.7) ובבדיקת השתן נמצאה המוליזה קלה, תופאות נוספות שהתחלתי להרגיש לאחרונה הוא כאבים ברגלים אחרי שעתיים בלבד בעמידה וכן עייפות מרובה גם בעת ספורט שאני עושה באופן קבוע, כשערכו לי את בדיקת הדם היה קושי רב להוציא לי דם, הדם לא יצא בקלות למבחנות למרות ששתיתי מספיק מים לפני הבדיקה, שאלתי אליך לאור העובדות והממצאים, האם יש לי סיבה לדאגה ? האם זה קשור למחלת דם או כבד? כמו שאני קוראת באינטרנט , אשמח לתגובתך, יעוצך, בברכת שנה טובה, נס המודאגת :)

08/09/2013 | 13:27 | מאת: נס

פרט נוסף ששכחתי לציין ולא פחות חשוב, בבדיקת צואה נמצא לי דם בצואה לכן הופנתי לרופא גסטרו עם שאר התופאות שהיו לי ואני כשנתיים אחרי טיפולי ivf שלא צלחו.

08/09/2013 | 13:27 | מאת: נס

פרט נוסף ששכחתי לציין ולא פחות חשוב, בבדיקת צואה נמצא לי דם בצואה לכן הופנתי לרופא גסטרו עם שאר התופאות שהיו לי ואני כשנתיים אחרי טיפולי ivf שלא צלחו.

אני מבין שאת בבירור של גרנולומה שכולל בירור מורכב של הרבה דברים ייתכן והכל קשור אחד בשני וייתכן שלא שיש לך דם בצואה בכלל מטחורים, בלי קשר נגיד להמשיך עם הרופא משפחה את הבירור עד תומו כרגע קשה סתם לנחש ונקווה שהאבחנה לא נוראית מוזמנים להמשיך לקבל עדכונים רפואיים בעמוד הפייסבוק : ד"ר מיכאל ויינפאס

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית