איבוד חוש הריח והטעם

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

05/09/2013 | 11:21 | מאת: אבי

היי, אני סובל כפעמיים בשנה מאיבוד הריח והטעם כתוצאה מיום מנוזל. מספיק שאני מעט מצונןוהכל נחסם אצלי ואז מתחילה התופעה של איבוד הטעם והריח. חוץ מתופעה זו אני לא סובל מכאבים אלא ממעט לחץ בראש כאשר אני מתכופף. בדרך כלל אני לוקח נוסידקס למשך יום יומיים וזה פותר לי את הבעייה אבל לפני כמה ימים חויתי יום מצונן עם נזלת לבנה ועדיין כולי נחסמתי וגם לאחר שלושה ימים עם נוסידקס הבעייה לא נפתרה... יש המלצות כיצד ניתן לשחרר את הסינוס הזה? תודה....

05/09/2013 | 23:02 | מאת: אלי

אם אתה סובל מזה כל שנה ואתה יודע שזה המצב, למה אתה לא משתמש במשהו קבוע כדי למנוע את זה? אני פחות מתחבר לדברים שאמורים לפתוח לי את הסינוסים באופן נקודתי. נטורפת המליץ לי על תמצית ברוקולי של סופרהב שמיוחד לטיפול מונע בנזלת ולהתקררות עונתית שכזאת... תבדוק אולי זה יתאים לך גם. וכמובן - התייעצות עם רופא זה תמיד טוב, בלי שום קשר. שנה טובה!

עקרונית השאלה מתאימה לפורם אף אוזן גרון כשמצוננים יש אכן איבוד חוש טעם שתלוי בחוש הריח וכל אחד עם רגישויות שונות כתוצאה מצינון נסה ספריי אנטיאלרגי בשם פליקסונייז , נשמע כפיתרון מתאים לשאלתך מוזמנים להמשיך לקבל עדכונים רפואיים בעמוד הפייסבוק : ד"ר מיכאל ויינפאס

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית