אופלוקצין 200 מ"ג וחשיפה לשמש

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

15/08/2013 | 11:36 | מאת: לילי

הי , יש לי דלקת בשתן (חיידק קולי) ולוקחת אופלוקצין פעמיים ביום 5 ימים. קראתי בעלון שאסורה חשיפה לשמש בעת הטיפול . אני אמורה להיות בקמפינג בים 3 ימים מהיום עד שבת . מה הסיכונים הכרוכים בחשיפה לשמש? והאם קרם הגנה , כובע ומשקפי שמש יספיקו ? תודה רבה, לילי

ישנם תרופות שהם מה שנקרא פוטוסנסטיביות שזה אומר שהתופעות לוואי נגרמות מצירוף של טילת התרופה וחשיפה לשמש ולכן כדאי למזער החשיפה כדי למנוע תופעות לוואי כעת זה כבר שיקול שלך אם את מבטלת הקיימפינג או לא מוזמנים להמשיך לקבל עדכונים רפואיים בעמוד הפייסבוק : ד"ר מיכאל ויינפאס

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית